Han van Hagen koninklijk onderscheiden

Han van hagen (links).
Foto: Rob Hoorn

De Wijk – Han van Hagen uit Zuidwolde is vanmorgen koninklijk onderscheiden.  Hem werden  in Chateauhotel en -restaurant ‘De Havixhorst’ in De Schiphorst door burgemeester Roger de Groot de versierselen opgespeld die horen bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau.

Johannes Leonardus Antonius van Hagen is geboren op 9 mei 1944 in Voorburg en woont in het buitengebied van Zuidwolde. Van Hagen heeft zich op meerdere manieren voor de maatschappij ingezet. Zo was hij tussen 1994 en 2007 bestuurslid en vrijwilliger van Stichting Het Drentse Landschap, van 2000 tot 2010 bestuurslid van De Hooghe Kamer, is hij sinds 2001 initiator, bestuurslid, vrijwilliger en conservator van Stichting Beeldentuin De Havixhorst en was hij tussen 2004 en 2016 lid en voorzitter Rotaryclub Hoogeveen-De Wolden.

Samen met Lia van Rhijn vormt hij het Kunstduo. In hun atelier aan de Nieuwe Dijk wonen en werken ze ook. Lia maakt keramiek. In haar ruime atelier in Zuidwolde vervaardigt zij zowel gedraaid werk als handgevormde sculpturen. Han van Hagen maakt vooral etsen. Hij is een van de initiatiefnemers van de Haagse Etsclub. Zowel Han als Lia hebben regelmatig exposities door het hele land.

Reacties