Alteveer-Kerkenveld zoekt het overzee

Ik Hou van Holland
Ik Hou van Holland
Foto: Henk Sieders

Alteveer- Kerkenveld – Amerikaanse voertuigen komen deze zomer naar Alteveer, tweelingdorp Alteveer/Kerkenveld heeft tijdens de feestweek van dit jaar namelijk het thema Only in America.

De feestweek wordt gehouden van 19 augustus tot en met 25 augustus en staat weer bol van de activiteiten voor alle leeftijden. Vorig jaar werd er een nieuw spel geïntroduceerd ‘Ik hou van Holland’’ wat ook dit jaar met nodige aanpassingen voor een spektakel mag zorgen.

Maandag 19 augustus wordt er om 19.30 uur afgetrapt met een koppel-darttoernooi en om 20.00 uur is er klaverjassen en jokeren in de feesttent.

De dinsdagochtend is vanaf 10.00 uur vrijgemaakt voor de jeugd van toen, voor een gezellige ochtend vol oude herinneringen. Dinsdagmiddag is er voor de jeugd een gevarieerd programma met om 13.30 uur het Obstakel Spektakel en voor de wat jongere kinderen een kindermiddag vanaf 14.00 uur. ’s Avonds begint de gezinsbingo om 20.00 uur, waar weer fantastische prijzen te winnen zijn met als hoofdprijs een luxe digitale fotocamera met bijhorende accessoires.

Woensdag van 11.00 uur tot 16.00 uur is er een Doe-markt en een rommelmarkt. Op de Doe-markt zijn verschillende soorten activiteiten te vinden waar een ieder aan mee kan doen. Er zullen deze middag verschillende Amerikaanse voertuigen te zien zijn.

Vanaf 17.45 uur kunnen de hardlopers hun energie kwijt tijdens de 49ste editie van de Alkeloop. ’s Avonds om 21.00 uur zal menig brein hard moeten werken bij de theorieronde.

Wekkertje

Donderdag gaat het wekkertje vroeg af voor het dauwtrappen. Aanvang om 06.00 uur voor de 10 km en om 07.00 uur start de 5 km. Aansluitend staat er om 08.30 uur een heerlijk dorpsontbijt klaar. Om 13.00 uur vertrekken de deelnemers van het happen en trappen. Een fietstocht door het Drentse land met af en toe, de naam zegt het al, een hapje of een drankje onderweg. Om 18.00 begint de optocht van de versierde wagens met het traditionele rondje door beide dorpen. Na de optocht is er een ‘After Optocht Verkleed Party’ met muziek van DJ Ryan.

Vrijdagmorgen om 10.00 uur is er een ‘I Love America-spel’, gebaseerd op het bekende programma van Linda de Mol, waar iedereen actief aan mee kan doen. Vrijdagmiddag om 13.30 begint de meerkamp voor de jeugd. ’s Avonds vanaf 19.00 uur kunnen we menig talent op het podium aanschouwen tijdens de playbackshow.

Zaterdagmiddag om 13.00 uur is er, traditiegetrouw, als onderdeel van de Only in America-competitie, de meerkamp voor de volwassenen.
’s Avonds verzorgt de band Black Tie Monkey Squad een spetterend optreden. Om 21.00 uur is de tent geopend. Let op: bij de ingang wordt om je legitimatie gevraagd!

Zondag is er ter afsluiting om 17.00 uur een evangelisatiedienst met medewerking van Black Gospel koor Benidiction. Voor meer informatie en het gehele programma: www.alteveerkerkenveld.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen