Zwembad Ruinen viert opening van nieuw wellnessbad

Veel bezoekers bij de opening.
Veel bezoekers bij de opening.
Foto: Jans Schulting

Ruinen  De open dag van Zwembad Ruinen is gisteren zonnig en uitermate goed verlopen. Er waren veel mensen gekomen die ook zagen dat wethouder Jan van ’t Zand het nieuwe wellnessbad opende. Niet in gebruik nam, want hij had geen zwembroek mee.

De wethouder had lovende woorden over aan het adres van de vrijwilligers van het zwembad. Niet zo gek, want het is vrij uniek dat een geprivatiseerd zwembad, dat door dorpelingen zelf wordt geëxploiteerd, zelf een nieuw buitenbad graaft en met water vult. Er kwam een bedrag beschikbaar van Initiatiefrijk De Wolden (een ton), alsmede vanuit Europa een mooi bedrag aan Leadergeld.

Roel Wiekema aan het woord, rechts de wethouder.

Warme water

De aanwezigen genoten gisteren van een zeemeerminshow, de flamingo stormbaan en zagen dat veel mensen gewoon lekker zwommen ‍in het warme water. Dit allemaal is mogelijk gemaakt door steun van gemeente De Wolden, vrienden van het zwembad, ondernemers uit Ruinen en omgeving en de 120 vrijwilligers. Vooral de groep van ongeveer dertig klusjesmannen, die dit vanaf de winter voor elkaar gekregen hebben. Ze werden door zwembadvoorzitter Roel Wiekema van een forse pluim op de hoed voorzien.

De “nieuwe” beheerster Ina Alblas gaf het zwembad een mooie fotocollage van ‘the making off’ van het nieuwe wellnessbad. Deze is te zien in de kiosk van het zwembad.
Ook Pascal Schrik van de gemeente De Wolden kreeg waarderende woorden voor zijn inzet en betrokkenheid voor zwembad Ruinen én de hele fijne samenwerking.
Na sluitingstijd kregen de vrouwen van de klusjesmannen allemaal een bloemetje omdat ze de mannen zoveel hebben moet missen . Dit werd aangeboden door Bloemisterij  Slagter en bed & breakfast De Beddestee.

Zeemeerminnenshow.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen