Initiatiefrijk De Wolden centraal op eerste fietsdag

Zuidwolde – De eerste van vier fietstochten ‘op weg naar 25 jaar De Wolden’ is gisteren onder fraaie omstandigheden verreden. Veel belangstelling en onderweg van alles te doen. Bij De Wemme in Zuidwolde werd ’s morgens het tweede deel van het boek Initiatiefrijk De Wolden werd gepresenteerd.

Burgemeester Roger de Groot reed  met een bakfiets vol cadeautjes het buitenterrein van de Wemme op, samen met de wethouders Gerrie Hempen (op een tweede bakfiets) en Mirjam Pauwels (op een oude kar van de gemeente Meppel). Cadeaus van kaasboerderij Flinkert uit Fort voor alle mensen die mee hebben geholpen aan het routeboekje met vier fietstochten én het boek Initiatiefrijk De Wolden, loslaten in vertrouwen deel 2.

Mina Koes

De deelnemers aan de fietstocht konden kennis nemen van een groot aantal projecten die mede dankzij Initiatiefrijk De Wolden tot stand zijn gekomen, allemaal initiatieven vanuit de dorpen zelf. Zo waren bij Het Zwarte Gat een burgemeester (of schout) en zijn veldwachter actief om de moordenaar van Mina Koes op te sporen. Er kwamen heel wat verdachte personages langs. Henk Bruins en Boudewijn Bakker deden dat natuurlijk met het oog op de theatervoorstelling over Mina Koes, die daar volgend jaar van 20 tot en met 29 augustus wordt gehouden. Er hebben zich al vijftig kandidaten aangemeld voor een rol in dit spektakel.

De volgende fietstocht is zaterdag 18 mei vanuit de dorpshuizen van Ruinerwold, Oosteinde, Koekangerveld, Koekange en Berghuizen.

Reacties