CH De Wijk met voor elk wat wils

Foto: andreavallejos / Foter / CC BY-ND

Pinksteren is traditioneel het weekend van de paardensport in De Wijk. Diverse disciplines komen hier aan bod gedurende dit driedaagse evenement.

 

Zo is er er op vrijdag 22 mei gestart met diverse springrubrieken voor de paarden, met onder meer een speciale wedstrijd voor de jonge paarden genaamd ‘De Wolden Cup’. Deze competitie is speciaal voor 4- en 5 jarige paarden en vindt plaats over meerdere wedstrijden. Ook kwamen op vrijdag de allerjongste deelnemers in de baan tijdens de Bixie wedstrijden.

54908038_0fc4ebc130_b
Mennen met Sterren
Op zaterdag komen de ponyruiters in actie en gaat het programma verder voor de paarden, zowel in de dressuur en het springen. Om 18.00 uur start het avond programma met ‘Het Mooiste Huisdier’. Daarna wordt het programma vervolgd met een nieuw onderdeel. Na het Tuigen met Sterren van de afgelopen 2 jaar, is het dit jaar tijd voor Mennen met Sterren. Deelnemers van verschillende verenigingen uit de Wijk en IJhorst gaan de strijd met elkaar aan in een behendigheidsparcours. De deelnemers zullen plaatsnemen achterop een marathonwagen en hierbij opdrachten moeten uitvoeren gedurende de rit. Het belooft een spectaculaire show te worden, welke wordt begeleid door het menteam Tutert uit Heeten.

De Muur van Dickninge
De dressuur voor de paarden heeft zijn vervolg op de maandag. Ruiters en amazones uit de klassen B tot en met ZZ-licht zullen deze dag hun kunsten vertonen in de ring. Op het hoofdterrein komen de tuigpaarden uit de categorie 4 in de baan en zijn de Friese paarden uit de categorie 2 te bewonderen. Dit alles wordt afgewisseld met het springen voor de paarden in de zwaardere klassen. In het klassieke parcours wordt er gestreden om de ‘VAN SPIJKER INFRABOUW PRIJS’. Facultatief in dit parcours is ‘De Muur van Dickninge’. Door foutloos over deze muur te springen maken de ruiters en amazones kans op een extra geldbedrag. Op de andere terreinen zullen de springruiters in de overige klassen hun beste beentje voorzetten.

 

4408905723_cc8ea3e221_o

Reacties