Vrijwilligers gevraagd voor zelfstandige Boerhoorn

De Boerhoorn.
De Boerhoorn.
Foto: MJ Jonkers

Zuidwolde – Ontmoetingscentrum De Boerhoorn in Zuidwolde wordt sinds dit jaar zelfstandig beheerd. Het nieuwe bestuur is op zoek naar vrijwilligers om te ondersteunen in het beheer van de voorziening. Dat kan gaan om praktische werkzaamheden tot bestuurswerk.

Het bestuur, bestaande uit vier vrijwilligers, heeft de opdracht om het ontmoetingscentrum in drie jaar financieel zelfstandig te laten draaien. Voorzitter Jan Slagter: ‘’Dat is een pittige klus maar wij zien dat het mogelijk is om meer met vrijwilligers te doen. Vaste bezoekers kunnen waar mogelijk meehelpen, bijvoorbeeld bij het klaarmaken en opruimen, een stuk zelfwerkzaamheid dus. Maar ook mensen die ideeën hebben voor nieuwe activiteiten om meer reuring in De Boerhoorn te krijgen en daar uitvoering aan willen geven, zijn welkom. We moeten het met elkaar als gebruikers en inwoners gaan doen als we een sociaal-maatschappelijke voorziening als De Boerhoorn willen behouden.’’

Praktisch

De werkzaamheden waarvoor het bestuur vrijwilligers wil inzetten variëren van praktische werkzaamheden, zoals het draaien van bardiensten en assisteren in de keuken, tot het doen van de financiële administratie en bestuursfuncties. Het gaat om werkzaamheden overdag of in de avonden en voor bepaalde onderdelen ook zelf te plannen. ‘’Wij zorgen voor werkkleding, materialen en gereedschappen, een vergoeding en persoonlijke begeleiding. Vrijwilligerswerk is leuk als het werk bij je past én goed gefaciliteerd is’’, zo benadrukt de voorzitter.

Alle vacatures zijn te vinden op de website http://www.deboerhoorn.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen