Het mag weer vandaag: Dag van het naakt Tuinieren

Foto: Eigen foto

Zuidwolde – Niet schrikken wanneer je vandaag, ondanks het wat natte weer, je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 2 mei namelijk de internationale dag van het Naakt Tuinieren!

De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 2 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen. 

Weersvoorspellingen

Volgens de website weeronline.nl wordt het zaterdag een frisse en natte dag, waarbij de temperatuur nauwelijks boven de 10 graden zal komen. Ideaal tuinweer is het eigenlijk ook niet echt. Echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in…

Reacties