Gastgezinnen gezocht voor één nacht in Ruinen

Impressie Afrikaloop.
Impressie Afrikaloop.
Foto: Andreas Mannes Stichting

Ruinen – Wie heeft een slaapplaats voor één nacht in de herfstvakantie? dat is de vraag van de organisatie van de Afrikaloop. ‘Ruinen en omstreken is gastvrij, dat hebben we vorig jaar ervaren tijdens de Afrikaloop. Ook dit jaar hebben zich al mensen opgegeven om gastgezin te zijn. Gezien het aantal aanmeldingen van de wandelaars zijn we nog op zoek naar nog enkele gastgezinnen voor één nacht. Doordat u helpt een slaapplaats en eten te bieden aan een wandelaar, helpt u ondertussen een kind in Afrika aan een slaapplaats en eten’, laat de organisatie weten.

In de herfstvakantie van 19 tot en met 25 oktober, wordt voor de veertiende keer de Afrikaloop gelopen, een wandelactie waarvan de opbrengst voor straat- en weeskinderen in Afrika is. Voor de wandelaars die blijven overnachten, is de stichting nog op zoek naar enkele gastgezinnen in Ruinen of omgeving. Dit gaat om de nacht van donderdag 24 oktober op donderdag 25 oktober. De wandelaars komen in de loop van de middag aan in Ruinen. U weet van te voren wie bij u slaapt (man, vrouw, leeftijd enz.). Wanneer de mensen gefinisht zijn op donderdag, wordt u gebeld en gevraagd uw gast(en) op te halen. Mocht ophalen niet lukken, zorgt de stichting dat de mensen bij u thuis gebracht worden. De volgende ochtend wordt er gestart tussen 8.00 uur en 8.30 uur. U neemt dan weer afscheid of misschien wandelt u zelf mee, alles is mogelijk. Voor de overnachting en het eten betaalt de wandelaar een kleine vergoeding. Deze vergoeding komt ten goede aan de Afrikaloop en is op deze manier onderdeel van de totale opbrengst van de Afrikaloop. Vorig jaar was dat ruim € 23,000,00.

Wandelactie

De Afrikaloop is een wandelactie van 7 dagen, maar men kan ook 1 dag of 2 dagen meewandelen. Dagelijks is er keuze uit etappes van 15, 25 en 35 km. De start is in Hoogeveen en loopt de eerste dag naar Westerbork. De volgende dag gaat de tocht naar Hooghalen daarna respectievelijk naar Dwingeloo, Vledder, Havelte en Ruinen, om ten slotte op de zevende dag weer in Hoogeveen te finishen. De routes zijn prachtig.

Meelopen kan één of enkele dagen, zoveel als de deelnemer wil. Onderweg zijn er iedere dag drie gezellige pauzeplaatsen. Voor de eerste dertig deelnemers is er tegen een kleine vergoeding een slaapplaats. Voor deze wandelaars is de stichting nog enkele slaapplaatsen nodig.

Wie mee wil helpen een straat- of weeskind toekomst te bieden, kan zich aanmelden bij of opgeven als gastgezin bij Elise van Lienen, [email protected] of

telefonisch 06-11420515. Informatie over de stichting of de Afrikaloop is te vinden op de website www.andreasmanna.org of op Facebook Afrikaloop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen