Plaggenhut en insectenhotel Echten vernield

Plaggenhut
Foto: JW van der Vlist

Echten – Vandalen hebben de afgelopen week huisgehouden in Echten. Er werden vernielingen aangericht in en aan de plaggenhut achter het Huus met de Belle, en er werd ook een insectenhotel in het Kraaienbosch omvergetrokken.

In Echten is niet alleen boos, maar ook ontdaan gereageerd op de zinloze vernielingen. Er werd aangifte van vernieling gedaan bij wijkagent Albertje Lensen, die zich hoogstpersoonlijk ter plekke op de hoogte kwam stellen van de aangerichte schade. Het was zeker niet de eerste keer dat vernielingen werden aangericht in Echten, want ook het mooie Roekpad is meermaals doelwit geweest.

‘Vanmiddag een bezoekje gekregen van onze wijkagent. Ze mag altijd graag even een wandelingetje maken in het bos leuk even gezellig rond lopen…. Tja in haar eigen tijd misschien ! Nee hoor ze was er vandaag omdat we weer aangifte moesten doen van vernielingen. Nou sorry hoor een beetje jammer dit deze mensen hebben ook echt wel wat beters te doen dan achter een stelletje vandalisten aan te vangen. Denk toch eerst is na voordat je iets kapot maakt van een ander. Diegene die de klinkers er weer is hebben uitgehaald, het insectenhotel hebben vernield, de neuzen van de roeken en de plaggenhut  stuk hebben gemaakt … jullie worden weer hartelijk bedankt Onze vrijwilligers hebben weer wat te doen ! Petje af voor jullie bijdrage’, aldus de reactie van de onthutste vrijwiligers in Echten.

Vogels gestolen

De politie had het sowieso druk in de regio, want bij het Vogelpark van Henk Dietz buiten werden bijzondere vogels gestolen. Omdat de kooien werden geopend, sloten kapotgeknipt, en de deuren open bleven staan, zijn ook meerdere vogels gevlogen.

Mensen die in beide gevallen meer weten of iets gezien hebben, kunnen contact met de politie opnemen: 0900-8844 of informeer de wijkagent.

Reacties