Tjalling de Wit terug in gemeenteraad

Tjalling de Wit
Tjalling de Wit
Foto: CDA

Ruinen – Tjalling de Wit uit Ruinen is terug in de gemeenteraad van De Wolden. Hij werd gisteravond als raadslid geïnstalleerd door burgemeester Roger de Groot en volgt Eline Vedder op. De boerin uit Ruinerwold zit nu in Provinciale Staten en was net een jaartje raadslid.

De Wit kwam vorig jaar bij de verkiezingen uit op de vierde plek van de kandidatenlijst en viel dus net buiten de boot na vier jaar opvallend raadslidmaatschap. De zelfstandig ondernemer, De Wit is verkeersdeskundige, viel op met zijn doortimmerde betogen, door zijn veelvuldig net-op-tijd bij de vergaderingen komen en door opmerkelijke attributen die hij wel eens meenam om een bepaald onderwerp in de raad toe te lichten.

Verkeersouder

Tjalling de Wit is getrouwd en heeft drie kinderen. Hij is tevens verkeersouder op de basisschool, actief in diverse commissies van de kerk en heeft hobby’s als geitenhouden en andere huisdieren, spelen in musical, natuur, ruimtevaart en techniek.

De Wit was sinds maart 2010 steunfractielid en sinds 2011 fractiesecretaris. ‘Per 2013 werd ik opvolgend raadslid en na de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 ben ik raadslid. Dit betekent dat ik van veel dossiers de historie ken.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen