De Wijk gaat verder met succesvolle Swim2Walk

Swim2Walk in de Wijk
Foto: Artizzl Media

De Wijk – Vanuit en in zwembad De Slenken in de Wijk vindt van 21 tot en met 24 mei Swim2Walk weer plaats. ‘We gaan binnenkort weer zwemmen en wandelen met z’n allen. Doe weer lekker mee met deze gezellige activiteit’, roept de organisatie luidkeels op.

In de Wijk hadden ze jaren geleden te maken met teruglopende deelname aan zwemvierdaagse en wandelvierdaagse. Het recept? een Swim2Walk met twee dagen zwemmen en twee dagen wandelen. Het bleek een schot in de roos. Het programma voor de vier dagen ziet er dit jaar als volgt uit:

Dinsdag 21 mei: Zwemmen, start tussen 18.00-18.30. Kinderen met zwemdiploma tot 9 jaar zwemmen 10 baantjes, kinderen ouder dan 9 jaar/volwassenen zwemmen 20 baantjes. Kinderen zonder diploma kunnen in het kleine bad  ’baantjes trekken’/lopen, in totaal 8 baantjes.

Woensdag 22 mei: Wandelen met nieuwe afstanden: 2,5 km, 5 km of 10 km, start om 18.00 bij de Molen. Donderdag 23 mei: Zwemmen, zie 21 mei. Vrijdag 24 mei: Wandelen, start om 18.00 vanaf Zwembad De Slenken. Na 2,5 km terugkeer bij het zwembad, waar om 18.30 de kleinere kinderen en eventuele ouderen kunnen aansluiten voor nog eens een ronde van 2,5 km. Afzonderlijke dag(en) meedoen is ook mogelijk.

Voor de kinderen met een zwemdiploma is er als afsluiting nog discozwemmen in Zwembad de Slenken.

Reacties