Alle paasvuren in De Wolden afgelast

Mededeling in Ansen
Mededeling in Ansen
Foto: VVVo Ansen

Zuidwolde – De paasvuren die op eerste paasdag gepland stonden in Ansen, Echten, Kerkenveld, Koekange, Ruinen, Ruinerwold, Veeningen en Zuidwolde, zijn afgelast. Ze bevinden zich te dicht bij de bebouwing hetgeen door de droogte het risico van brand geeft. De organisaties in de dorpen hebben opgeroepen ook geen snoeiafval en hout meer te brengen.

Het betekent dat er helemaal geen paasvuren plaatsvinden. In de Wijk was die dit jaar sowieso al van de agenda afgevoerd, omdat de landeigenaar vroeger dan anders ging zaaien. Het brandgevaar werd in de provincie Drenthe opgeschaald naar veiligheidsrisico fase 2.

Op basis van het advies van de Veiligheidsregio heeft burgemeester Roger de Groot gisteren al besloten het ontsteken van paasvuren binnen gemeente De Wolden onder bepaalde voorwaarden toe te staan. Deze voorwaarden houden in dat het ontsteken van paasvuren afhankelijk wordt gesteld van de omvang, de situering ten opzichte van de omgeving en de windkracht.

Medewerkers van het team vergunningverlening van de gemeente zijn nagegaan of alle paasvuren aan deze voorwaarden voldeden Wanneer een paasbult nu niet ontstoken kan worden vanwege deze normen, dan mag het paasvuur alsnog later, als de situatie dit toestaat, worden afgestoken. De organisatie dient echter wel zorg te dragen voor een adequate beveiliging van de paasbult

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen