‘Zorg voor de opdrachtgever belangrijker dan geld’

Pascal en Lisette Hentenaar.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – ‘De zorg die je aan een opdrachtgever besteed, de begeleiding en kennis daar gaat het ons vooral om. Dat is in beginsel belangrijker dan geld verdienen.’ Pascal Hentenaar en zijn dochter Lisette zijn het roerend met elkaar eens. Ze trekken met tien medewerkers de kar van Makelaardij Hentenaar, die met kantoren in Hoogeveen en Zuidwolde al vele jaren een gevestigde naam in de regio is.

De filosofie van ondernemen omvat ook de kleine dingen. ‘Zoals de deur voor mensen openhouden, geen auto op de oprit zetten en even de jas aangeven. Die filosofie geven we ook aan onze medewerkers door’, legt Lisette uit.

Boeiend vak

Het bedrijf bestaat sinds 1981, nadat Pascal in 1976 zijn eerste schreden in het vak zette bij Lubbert Linde in Zuidwolde. Eerst was daar kantoor Hoogeveen, later volgde Zuidwolde. Een boeiend vak, zo omschrijft Pascal, dat je niet in vijf jaar leert. Lisette kwam in 2005 in het bedrijf en maakte zich het vak binnen twee jaar eigen. Bijscholing blijft  jaarlijks steeds noodzakelijk aangezien de veranderingen (en dus ook de gevolgen) van grote invloed kunnen zijn op de woningmarkt.

‘De consumenten worden gelukkig steeds mondiger en kunnen op internet al heel veel  informatie vinden. Het is essentieel dat jij zelf ook die kennis paraat hebt’, weet Pascal. ‘Het is allemaal veel intensiever geworden.’

Vooruitstrevend

Lisette gaat graag mee met de tijd, ze loopt nu ook met een tablet door een huis en voert alle van belang zijnde gegevens ter plekke in. ‘We willen continu vooruitstrevend zijn, vernieuwen en verbeteren. Naast de consument staan en weten wat die wil en daar zo goed mogelijk op inspelen.’ Ze geeft aan dat het er bij Hentenaar Makelaardij heel persoonlijk aan toegaat en dat er veel waarde wordt gehecht aan een goed persoonlijk contact als basis voor een succesvolle samenwerking met de opdrachtgevers. ‘We zijn er altijd voor de klant en dat horen we ook terug.’

Ekelenberg

Het bedrijf is al jaren een sterke speler op de nieuwbouwmarkt, met  onder andere in Zuidwolde de verkoop van alle veertien appartementen in het complex op de locatie ‘De Vries’ aan de Hoofdstraat en de verkoop van de woningen in het unieke Bospark Ekelenberg in Zuidwolde. ‘Het is een gewild project door de schitterende, natuurlijke en bosrijke locatie en de eerste woningen staan er nu. In mei begint de bouw van de volgende fase met vier 2-1-kapwoningen, vier hoekwoningen en zes tussenwoningen. ‘Hier geldt een heel andere woonbeleving, dit is een gewild project’, verwijst Pascal naar het voormalige recreatiepark.

Info: www.hentenaarmakelaardij.nl en www.bospark-ekelenberg.nl

 

Reacties