Waarnemend bestuurder voor ZZWD aangesteld

Foto: Artizzl Media

Ruinen/Assen – De Raad van Toezicht van Zorgcollectief Zuidwest-Drenthe (ZZWD) heeft mevrouw Joke Mengerink-Hogevonder per 1 april benoemd als waarnemend bestuurder van ZZWD. Zij volgt hiermee Gerard Schoep op die een baan elders heeft aanvaard. ZZWD is ook actief in Ruinen in dorpshuis ’t Neie Punt.

Geert Bolhuis, voorzitter van de Raad van Toezicht, is blij met de benoeming van Joke Mengerink-Hogevonder. “ZZWD was op zoek naar een ervaren bestuurder die vanaf dag één in belangrijke dossiers een aandeel zou kunnen leveren. Met Joke Mengerink-Hogevonder krijgt ZZWD een bestuurder aan het roer die met haar ervaring de ingezette strategie van ZZWD kan toetsen en uitwerken.”

Joke Mengerink-Hogevonder is een zeer ervaren bestuurder in de gezondheidszorg en heeft haar kennis onder meer opgedaan bij Leveste (nu Treant) en bij Carintreggeland.

Zes maanden

De benoeming is minimaal voor zes maanden. De Raad van Toezicht wil de komende tijd benutten voor een zorgvuldige werving en benoeming van een nieuwe bestuurder.

ZZWD is zorgaanbieder in de gemeenten De Wolden en Westerveld. De ruim 400 medewerkers en evenzoveel vrijwilligers ondersteunen (voornamelijk) ouderen met diensten op het gebied van wonen, welzijn en zorg, zodat zij zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen