Ruim 600 scouts op avontuur bij HIT Dwingeloo.

HIT Dwingeloo
HIT Dwingeloo
Foto: Scouting

Dwingeloo – Landelijk gezien bestaat de HIT uit meer dan zeventig verschillende kampen voor scouts van bijna alle leeftijden. Elk kamp is anders, heeft zijn eigen doelgroep en in totaal zijn er ruim 2400 deelnemers. Dwingeloo, één van de grootste HIT locaties in Nederland heeft vorig jaar het 40 jarig jubileum gevierd.

Ook dit Paasweekend zullen er weer uitdagende activiteiten georganiseerd worden voor ongeveer 450 deelnemers in Dwingeloo, zij worden daar ondersteund door zo’n 200 vrijwilligers. Van EHBO tot aan materiaaltransport en van een centrale keuken tot aan een eigen mediateam, maar ook de kampleiders van de maar liefst 14 verschillende kampen die Dwingeloo rijk is, er is overal aan gedacht.

Er zijn kampen voor de beginnende jonge scouts vanaf 6 jaar, maar er zijn ook kampen voor de doorgewinterde scouts. Naarmate de scouts ouders worden zijn ze net als in het dagelijkse leven steeds meer op zichzelf aangewezen en komen er ook weer nieuwe uitdagingen op hun pad.

Een aantal kampen vinden plaats op het Labelterrein van Scouting Nederland, andere zwerven tijdens het weekend door de provincie. De routes lopen zoveel mogelijk door de prachtige natuur die Drenthe te bieden heeft. Scouts kunnen in een groepje of individueel deelnemen aan verschillende kampen van de HIT.

Expeditie Dwingeloo

Expeditie Dwingeloo heeft wel iets weg van het bekende TV-programma Expeditie Robinson. Bij de Triathike leggen de scouts een afstand te voet, met een kano en op de fiets af. En bij de Vrije Zwerfhike wordt de af te leggen afstand en route volledige bepaald door de deelnemers zelf. Ook de overnachtingsplaatsen moeten ze zelf regelen.

HIT Dwingeloo

Bij een aantal kampen kookt iedere deelnemer voor zichzelf, sommige kampen genieten van de maaltijden van de centrale keuken en voor de kleine culinaire kunsten is er een speciaal Kokkamp.

De weersvoorspelling voor het Paasweekend is dit jaar heerlijk. Maar ook als het zou gaan sneeuwen zal de HIT doorgang vinden. De scouts laten zich niet tegenhouden!

Scouting Nederland

Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland. Scouting zorgt voor een leuke en spannende vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren. Voor meer informatie: www.scouting.nl

De HIT is een jaarlijks terugkerend Scoutingevenement in het Paasweekend. De HIT 2019 vindt plaats tussen 20 en 22 april, landelijk verspreid over zeven locaties. Er is een divers aanbod van hikes (wandeltochten met opdrachten en hindernissen), primitieve expedities en kampen voor persoonlijke interesse en ontwikkeling. Meer informatie over alle activiteiten is te vinden op http://hit.scouting.nl.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen