Roelof Kloosterziel vertrekt naar Twente

Roelof Kloosterziel (groen).
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – Dominee Roelof Kloosterziel heeft een beroep aangenomen naar de kerkelijke gemeente Ootmarsum en Weerselo. Dat betekent dat hij vertrekt als predikant van de hervormde gemeente Blijdenstein in Ruinerwold en de protestantse gemeente IJhorst/DeWijk.

Roelof Kloosterziel is bijna acht jaar predikant in de kerk van Blijdenstein en sinds 1 februari verbonden aan de protestantse gemeente IJhorst/De Wijk. Omdat de kerk aan de Reest vacant was, werd Kloosterziel voor 50% ‘geleend’ van de buurgemeente als tijdelijk opvolger van ds. Henk de Ruiter. Die ging met emeritaat.

Zijn wortels liggen in Meppel, waar hij werd geboren in 1960 en waar hij de lagere school doorliep. ‘Mijn verbondenheid met Zuidwest-Drenthe is altijd gebleven. In Kampen heb ik theologie gestudeerd en mijn vrouw, Harmke, leren kennen. We hebben twee zoons die inmiddels al de deur uit zijn.’

Roelof Kloosterziel.

Schoonoord

Als predikant begon Kloosterziel in de Gereformeerde Kerk te Schoonoord. ‘Daar heb ik met veel plezier ook nog in Leek en in Delfzijl-Noord gestaan. De Protestantse Kerk heeft landelijk te maken met ‘vergrijzing’, maar vormt nog steeds een wezenlijk onderdeel van onze samenleving – met name op het dorp. Een groot aantal vrijwilligers zet zich in voor bezoekwerk, de diaconie, activiteiten in en rond de kerk en noem maar op.’

Over het kerkelijk leven zei hij eerder dit jaar het volgende: ‘Elke zondag wordt in de ontmoeting met elkaar en rond de verhalen van de Bijbel gezocht naar zingeving en een antwoord op lastige levensvragen. In een maatschappij waar bijna alles lijkt te draaien om geld, waar je bang wordt gemaakt voor dreigende gevaren en tegelijk moet presteren in het drukke leven dat 24/7 doorgaat, klinkt ‘God zij dank’ nog een ander geluid: van hoop, van rust en van vertrouwen. Daarom is het zo belangrijk dat de kerk op het dorp blijft bestaan.

Reacties