Palmpasen met optochten voor de jeugd

Palmpasen 2014 in Ruinerwold.
Palmpasen 2014 in Ruinerwold.
Foto: Artizzl Media

Ruinerwold – In verschillende dorpen in De Wolden wordt komend weekend weer een Palmpasen-activiteit gehouden. Voor de kinderen altijd een mooi gebeuren, zeker om met een mooie versierde stok met broodhaan te mogen lopen.

In Ruinerwold is het zaterdag 13 april zover, dan wordt in ’t Vonder om 14.00 uur samen met ouderen de stok versierd. Kinderen moeten wel zelf een stok en een haantje meenemen. om 15.00 uur vertrekt dan een optocht naar dorpshuis De Buddingeghof, daar kunnen de kinderen op de foto met de paashaas. de organisatie is in handen van speeltuinvereniging De Woldklimmers.

In de Wijk wordt zondag een palmpaasoptocht gehouden. De start is om 11.00 uur bij de Wieker Meule en de route gaat door Molenstraat, Briƫtweg, Vijverweg, Dorpsstraat, Kerkweg, Blinkweg, Julianaweg terug naar de molen. Organisatie: speeltuinvereniging De Speulhorst.

ook in Ruinen kan de jeugd komende zondag terecht. Vanaf 13.30 uur is de inschrijving van de kinderen, van de allerkleinsten tot en met groep 4. De optocht start om 14.00 uur bij de sporthal. na afloop is er een kindervoorstelling Inky Pinky in de kantine van de sporthal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen