Dodenherdenking 4 mei in Alteveer/Kerkenveld

Venster naar de Vrijheid
Venster naar de Vrijheid
Foto: Artizzl media

Alteveer – Het comité van het “Venster van de Vrijheid” is bezig met de voorbereiding van de dodenherdenking op zaterdag 4 mei a.s. De beide basisscholen in Alteveer/Kerkenveld hebben het monument, wederom “geadopteerd”. Hierdoor krijgen de scholen gratis de beschikking over lesmateriaal waardoor de leerlingen meer betrokken raken bij de (lokale) oorlogsgeschiedenis en worden ze geprikkeld om na te denken over oorlog, herdenken en monumenten.

Het verzamelen voor de herdenking zal in dorpshuis De Alke plaatsvinden. Vanaf 19.00 uur is er gelegenheid om een kleine tentoonstelling te bekijken met betrekking tot het thema van 2019: “in vrijheid kiezen”

Om 19.40 uur zal er een stille tocht plaatsvinden naar het “Venster van de Vrijheid”. Om 20.00 uur zal er twee minuten stilte in acht worden genomen. Daarna is er gelegenheid om bloemen of een krans te leggen.

Personen die op persoonlijke titel of namens een instantie een gedicht wil voordragen en/of een bloemstuk/krans wil leggen, worden verzocht dit te melden per e-mail: [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen