Update: Jan Huzen door politie opgepakt

Jan Huzen (met hoed).
Foto: Artizzl Media

Koekange – Jan Huzen is vanmiddag door de politie meegenomen naar het politiebureau. Huzen werd aangehouden in Ter Apel, waar hij aan het werk was.

De officier van justitie had vanmorgen een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Jan Huzen, de amateur-speurder uit Emmen die nog steeds zoekt naar Willeke Dost. De arrestatie was aangekondigd omdat Huzen op Facebook nog steeds oproept om te graven achter de woning aan de Koekangerdwarsdijk in Koekange. Het wordt als opruiing gezien. Daar zou mogelijk het lichaam van Willeke Dost liggen. Er hadden zich volgens Huzen 350 vrijwilligers gemeld.

Huzen maakte zich vanmorgen nog niet zo druk om de op handen zijnde arrestatie. ‘Ben in Ter Apel aan het werk. Adres en alles hebben ze, nu nog even snel aan het werk’, schreef hij twee uur geleden in de besloten Facebookgroep. Hij had de keus om zich vrijwillig te melden of zich te laten arresteren op zijn werklocatie.

Twitter

De politie meldt op Twitter dat ze inderdaad onderweg zijn. ‘We hebben hem zowel mondeling als schriftelijk gewaarschuwd om te stoppen met het oproepen van mensen om te gaan graven. Ondanks deze waarschuwing heeft hij gisteren aangegeven dat een groep mensen bereid zou zijn hem te helpen bij het graven’, aldus de Tweet van Politie Drenthe (@poldrenthe). ‘De maat is nu vol. Huzen wordt snel aangehouden als hij zich niet snel meldt. Wij vinden het zonder twijfel belangrijk dat mensen de politie helpen. Dat moet wel constructief gebeuren en dat betekent dat ook mensen zich aan regels moeten houden.’

Huzen had de afgelopen dagen weer opgeroepen om te graven, omdat hij niet langer wilde wachten op Justitie. Toen hij dat op Facebook plaatste, kwam er een brandbrief van officier Veenstra, dat ze nog steeds de intentie hebben om te graven, maar dat de recherche nog bezig is alles op een rijtje aan het zetten.

Lees ook Jan Huzen in gesprek met hoofdofficier Veenstra

Reacties