Opening van expositie ‘De bij en wij’ in ’t Ende

Honing bij boerenwormkruid.
Honing bij boerenwormkruid.
Foto: Geert de Vries

De Stapel – De Nederlandse Bijenhoudersvereniging, afdeling de Wijk e.o. en Stichting Het Drentse Landschap heeft een expositie ingericht met als titel ‘De bij en wij’.  Deze wordt woensdag 3 april om 16.00 uur geopend in informatiecentrum ’t Ende in DeStapel.

De tentoonstelling is het resultaat van een samenwerkingsproject tussen bovengenoemde organisaties. Vrijwilligers van de Bijenhoudersvereniging en Het Drentse Landschap hebben enorm veel werk verzet om een leerzame, interessante en attractieve expositie te realiseren. De tentoonstelling wordt geopend door burgemeester Roger de Groot van gemeente De Wolden en directeur Sonja van der Meer van Stichting Het Drentse Landschap.

Theo Hulshof, voorzitter Nederlandse Bijenhoudersvereniging afdeling de Wijk e.o. spreekt een openingswoord. Daarna spreken Sonja van der Meer, directeur-bestuurder Het Drentse Landschap, en Roger de Groot, burgemeester van gemeente De Wolden.

Tentoonstelling

De alarmerende berichten over de achteruitgang van grote groepen insecten, inclusief de wilde bijen, is de directe aanleiding geweest om deze tentoonstelling te maken.  De tentoonstelling geeft een inkijkje in het fascinerende leven van (honing)bijen. Daarnaast kan kennis worden opgedaan hoe je zelf een steentje kan bijdragen aan het behoud van bijen en insecten in eigen tuin of omgeving.

De tentoonstelling is te zien in informatiecentrum ’t Ende, Stapelerweg 20, 7957 NB De Stapel. Het  informatiecentrum is tot 1 november alle dagen geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen