Inzamelingsactie Voedselbank

Voedselbank De Wolden
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – Diaconaal Verband De Wolden organiseert zaterdag 30 maart een inzamelingsactie bij alle supermarkten in de gemeente De Wolden. Hierbij worden producten ingezameld voor de Voedselbank die goed gebruikt kunnen worden bij het maken van voedselpakketten.

In 2018 hielpen de Voedselbanken zes procent meer klanten dan in het voorgaande jaar: in totaal 140.000 mensen. Hiermee werd weer een stapje gezet op weg naar een land zonder honger. Er werden relatief meer alleenstaanden geholpen en de Voedselbanken zien dat steeds meer 50-plussers een beroep doen op voedselhulp. Deze groep lijkt niet te profiteren van de toename in werkgelegenheid. Deze cijfers laten zien dat het werk van Voedselbanken nog steeds nodig is.

Producten voor voedselpakketten

Het ontbreekt de Voedselbank vaak aan houdbare levensmiddelen, zoals rijst, pasta’s, soep, maar ook shampoo en tandpasta: hierop richt de Diaconaal Verband De Wolden zich voornamelijk. Zaterdag 30 maart staan er vrijwilligers in de winkel om te helpen bij het kopen van de juiste artikelen. Na aankoop kunnen deze bij hen ingeleverd worden voor de voedselpakketten.

Diaconaal Verband De Wolden is een samenwerking tussen de diaconieën van alle kerken in De Wolden.

Reacties