Heel Drogteropslagen zoemt

Foto: Eigen foto

Drogteropslagen – Er klonk vrijdagmorgen een zoemend geluid boven OBS De Klimtoren in Drogteropslagen. Kinderen, ouders, opa’s, oma’s en (nieuwe) inwoners van Drogteropslagen verzamelden zich achter de school in het kader van de NL Doet-dag.

Na een muzikale opening ging iedereen van start. Er waren verschillende activiteiten, waaronder het bouwen van een theater in het bos, nestkasten timmeren, bijenhotels maken, pannenkoeken bakken en zaaigoed zaaien. In en rondom de school gonsde het van gezelligheid en samenhorigheid.

Hondenpoepvrij schoolbos

Voorafgaand aan deze dag hebben leerlingen tekeningen gemaakt tegen hondenpoep in het schoolbos. De winnende tekening werd gisteren onthuld en samen met het streekbelang opgehangen. De deelnemers hopen dat de borden werken en de kinderen kunnen spelen in het schoolbos zonder hondenpoep onder hun schoenen.

Het doel van de dag was om de verbinding te versterken tussen jong en oud én tussen school en dorp: dit is zeker bereikt. ‘We kijken terug op een zeer succesvolle en waardevolle dag’, aldus het team.

Reacties