Bijeenkomst FNV pensioenen en AOW

De jubilarissen.
Foto: Johan Logtenberg

Meppel – Lokaal en Senioren van FNV ZW Drenthe-NW Overijssel organiseren een bijeenkomst over Pensioenen en AOW op donderdag 21 maart in Schouwburg Ogterop in Meppel, aanvang 20.00 uur. Sprekers zijn Xander den Uyl en Chris Driessen, beide FNV Pensioendeskundigen, en Wieger Westra van de Sociale Verzekerings Bank, deskundige op het AOW-gebied.

Vakbonden, pensioenfonds en regering zijn aan het nadenken over de premie en waardevastheid van de zogeheten “oude dag voorzieningen”, wie bepaalt wat er gaat gebeuren en wat de gevolgen zijn. Aan de orde komen onder andere de opbouw van het pensioenrecht, dreigende kortingen/hogere premies, gevolgen naar voren halen pensioen/generatiepact en de laatste ontwikkelingen op het pensioengebied. Wat betreft de AOW wordt er ingegaan op de levensverwachting, wanneer men AOW krijgt, AOW-gat, AOW-kortingen en relatie AOW en pensioen.

Het belooft een interessante bijeenkomst te worden. De avond is vrij toegankelijk en niet-leden zijn van harte welkom; inloop vanaf 19.30 uur. Achter Schouwburg Ogterop is voldoende parkeergelegenheid, maar het is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer (vijf tot tien minuten lopen vanaf het station). Aanmelden kan via FNV Zuidwest Drenthe/Noordwest Overijssel, Antwoordnummer 550 9700 WB Groningen, of per mail bij [email protected], met opgave van het aantal bezoekers. Het meenemen van een partner of introducé is mogelijk. Alle leden in de gemeenten De Wolden, Meppel, Westerveld en Steenwijkerland hebben of krijgen persoonlijk bericht.

Reacties

article
23064
Bijeenkomst FNV pensioenen en AOW
Meppel – Lokaal en Senioren van FNV ZW Drenthe-NW Overijssel organiseren een bijeenkomst over Pensioenen
https://de-wolden.nieuws.nl/nieuws/23064/bijeenkomst-fnv-pensioenen-en-aow/
2019-03-15T09:22:02+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/77/2018/10/14172725/FNV-14102018.jpg
AOW, FNV, pensioen
Nieuws, Regio De Wolden