Leden voor testpanel afval in De Wolden gezocht

Waar moet het afval in? Er kon over gestemd worden.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Zuidwolde – De gemeente De Wolden is op zoek naar nieuwe leden voor het testpanel afval. Er zijn twee bijeenkomsten gepland waar liefhebbers informatie kunnen halen.

Hoe mensen omgaan met hun afval en of ze er bewust mee bezig zijn, hoort de gemeente graag van haar inwoners. ‘We hebben er allemaal mee te maken. Het mooie is dat een steeds groter deel van het afval weer gebruikt kan worden als grondstof voor iets nieuws. Hoe kunnen we dit nog beter onder de aandacht brengen? Denk mee over afval in een circulaire economie en een schoner Drenthe en meld u aan voor het testpanel’, aldus de gemeente.

‘Samen kunnen we de verwerking tot nieuwe grondstoffen nog beter aanpakken, zodat er zo weinig mogelijk restafval overblijft. Voor iedereen is het belangrijk om hier bewust van te zijn. Hoe kunnen we dit nog beter onder de aandacht brengen? We willen met de campagne bereiken dat we samen minder afval gaan produceren en afval beter gaan scheiden’, meldt de gemeente. Wie mee wil denken, kan zich aanmelden voor het testpanel.

Er zijn twee momenten gepland: óf dinsdagmorgen 26 maart (9.30-12.00 uur) in het stadhuis van Assen óf dinsdagmiddag 26 maart (14.00-16.30 uur) in het raadhuis van Meppel. Uit alle aanmeldingen selecteert de gemeente 16 deelnemers om een representatief testpanel samen te stellen.

Beloning

Voor de deelname aan het testpanel ontvangt het lid een vergoeding van € 166,- (dit is een gemiddelde waarde van alle afvalstoffenheffingen in Drenthe voor een 1-persoonshuishouden).

Wie zijn of haar mening wil geven over de campagne, kan zich aanmelden via de link Aanmeldingsformulier

Dit kan tot 18 maart. Uiterlijk 20 maart volgt een definitieve uitnodiging.

Reacties