Phihezo zoekt tandemfietsers

Op de tandemfiets
Op de tandemfiets
Foto: Bé Kleine

Ruinen – Phihezo, de sportvereniging voor mensen met een verstandelijke handicap in Hoogeveen  biedt al jaren verschillende sporten aan. Daarbij zijn vrijwillige begeleiders van levensbelang. Want de sporters zijn hulp nodig bij het sporten.

Door het succes zijn er steeds meer vrijwilligers nodig. Er zijn in de zomerperiode acht fietsgroepen actief in Hoogeveen, Zuidwolde en Ruinen.  Daarbij zijn er veel deelnemers die aangewezen zijn op een tandem.  De fietsgroepen bestaan uit ongeveer acht deelnemers en evenzoveel begeleiders. Een keer per drie weken wordt er gefietst op een avond of een zaterdag. De meeste deelnemers fietsen op een tandem. Het is niet moeilijk om op een tandem te fietsen. Nieuwe vrijwilligers krijgen instructie om op een tandem te fietsen.  Tijdens het fietsen staat gezelligheid voorop. Er wordt in een rustig tempo gefietst en onderweg wordt er gestopt om koffie te drinken of te picknicken.

Wie er wat voor voelt om te fietsen, neem dan contact op met  Hans Scholing 06 -52679717 [email protected]  Er volgt dan een instructie in het tandemfietsen en hoe om te gaan met de blinde en slechtziende deelnemers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen