Annie ten Kate stopt presentatie PubQuiz Veeningen

Beeld uit 2016.
Foto: Artizzl Media

Veeningen – Het was voor Annie ten Kate vrijdagavond de laatste keer dat ze PubQuiz in Veeningen presenteerde. Ze deed dat maar liefst dertig jaar.

Het begon allemaal in 1989. Toen organiseerde het bestuur van ’t Markehuus in Veeningen voor het eerst de Hersengymnastiek tijdens de wintermaanden. Vijf avonden gezellig samen met een team vragen beantwoorden over diverse onderwerpen. Gezelligheid en sportiviteit voorop.

Annie ten Kate was vanaf het begin de presentatrice. In al die jaren zijn er veranderingen geweest. Zo werd Hersengymnastiek, PubQuiz en kwamen er steeds meer beeld- en geluidsvragen. Annie bleef Annie en altijd enthousiast. Na dertig jaar heeft ze besloten te stoppen.

Jan Slagter, voorzitter van het bestuur van ’t Markhuus bedankte Annie vrijdagavond tijdens de finaleavond voor haar inzet. Mede door haar is de PubQuiz in Veeningen nog steeds heel populair, ook onder de jongeren. Annie kreeg bloemen en een dinerbon en werd meteen door een deelnemer gevraagd volgend seizoen hun team te komen versterken als deelnemer.

Spannend

Het was vrijdag overigens weer een spannende strijd, want meerdere teams maakten nog kans op een eerste plaats. Uiteindelijk heeft het team ‘Dan bej d’r ook nog ies uut’ gewonnen met 42 punten. Tweede werden ‘De Lady’s’ met 35 punten. Zij hadden op deze avond de hoogste score van dit seizoen, namelijk 115 punten. Derde werd ‘De Vrolijke Noot’ met 33 punten.

De organisatie, het bestuur van ’t Markehuus, komt elk jaar met iets nieuws. Dit seizoen was dat de Mistery Guest: raden welke bekende Veeninger bedoeld wordt aan de hand van vijf hints. Ook daar waren extra punten mee te scoren.

Reacties