Echtpaar Hoorn uit Oosteinde viert huwelijksfeest

Bertus en Hennie kregen volop felicitaties.
Bertus en Hennie kregen volop felicitaties.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Albertus Hoorn en Hennie Hulst uit Oosteinde zijn vandaag zestig jaar getrouwd. Het echtpaar uit Ruinerwold vierde dat vandaag direct maar in zaal De Klok in het eigen dorp. Het was daar vanmorgen al vroeg volle bak met familie en vrienden.

Bertus (85) en Hennie (82)  komen oorspronkelijk uit Wanneperveen, waar ze honderd meter van elkaar vandaan woonden en bij elkaar op de lagere school zaten. De vonk sloeg echter pas later over bij een uitvoering van reciteervereniging Da Costa in Kolderveen.

Ze trouwden in 1959, hetzelfde jaar waarin ze besloten naar Ruinerwold te verhuizen. Aan de Dokter Larijweg bij Oosteinde waren ze boer en boerin met alleen melkkoeien. Ze woonden en werkten daar tot volle tevredenheid, maar toen Bertus 65 werd, besloot hij ermee te stoppen. Het bedrijf werd overgenomen door twee zoons, die het tot op de dag van vandaag bestieren.

Pensionering

Het echtpaar kreeg in totaal zes kinderen, eerlijk verdeeld over jongens en meisjes. Die zorgden op hun beurt weer voor acht kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. Zijn werk was zijn hobby, maar na de pensionering hebben Bertus en Hennie zich tot op de dag van vandaag goed vermaakt. ‘Ik kom nog dagelijks op de boerderij, we wonen er ook nog steeds op nummer 149a’, geeft Bertus aan. Verder is hij nog steeds in het bezit van het rijbewijs, zodat het stel nog steeds lekker mobiel is. ‘Ik rij vooral hier in de omtrek, niet meer op de grote weg’, voegt hij er aan toe.

Het feest in De Klok werd vandaag ook opgeluisterd met de komst van burgemeester Roger de Groot, die vanmiddag bloemen en felicitaties kwam overbrengen namens het gemeentebestuur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen