Gemeenteraad besluit over miljoenen mfa

Hier komt de nieuwe mfa.
Hier komt de nieuwe mfa.
Foto: Artizzl Media

Zuidwolde – De gemeenteraad krijgt op 28 maart drie scenario’s voorgelegd om uit te kiezen voor vervanging van de sporthal in Zuidwolde. Het gaat in alle drie de gevallen om miljoenen. Die keuze wordt meegenomen in de Kadernota 2020.
Volgens het college is er een breed draagvlak voor de realisatie van een multifunctionele accommodatie ter waarde van 13,5 miljoen euro. ‘Er zijn vele gesprekken gevoerd met gebruikers en mogelijke deelnemers. Een mfa gaat – naast een nieuwe sporthal en gymzaal – ook ruimte bieden aan een sportschool, de bibliotheek en sociaal-culturele activiteiten. Daarnaast krijgt de mfa een kleinschalig theater’, zegt het college van B en W.
De tweede mogelijkheid is nieuwbouw van een sporthal, waarmee alles onder één dak komt. Daarvoor moeten de huidige sporthal en gymzaal worden afgebroken. De kosten bedragen in dit geval 8,8 miljoen euro. De derde mogelijkheid is de renovatie van de sporthal en nieuwbouw van de gymzaal, met een centrale entree, waarvan iets meer dan vier miljoen euro nodig is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen