Winst voor KIOS, ZKC’19 gaat onderuit

Ruinerwold/Zuidwolde – Voor KIOS Ruinerwold wacht volgende week de topper tegen ASVD Dronten om de titel. KIOS won vandaag moeizaam met 26-24 van Phoenix uit Zoetermeer. ZKC’19 verloor van Dindoa en blijft in degradatiegevaar in deze eerste klasse.

De wedstrijd van KIOS was een belangrijke, om bij winst bij te blijven bij koploper, ASVD. Er moest eerst gewonnen worden van Phoenix uit Zoetermeer. De nummer 3 van de competitie, niet de minste dus. De blauw-witten staan bekend om hun sterke rebound en schoten van grote afstand.

En dat bleek ook deze wedstrijd. KIOS had het vanaf minuut 1 lastig met Phoenix en had door de sterke rebound van de gasten weinig kansen. In het begin van de wedstrijd leidde de Ensing formatie de dans, 2-1 en 4-3. Maar de Phoenix werd sterker en rondde de kansen goed af. KIOS verloor grip en zag de achterstand in gang gezet worden. Met 4-6 en 7-10 zag KIOS de achterstand een paar minuten voor tijd oplopen tot 9-14. Echter, KIOS vond vlak voor rust, mede door een time-out van Christian Lucas, de geest en knokte zich in 3 minuten tijd naar een 13-14 ruststand. Die laatste viel in de zoemer. Die buzzerbeater gaf de thuisploeg moed voor de tweede helft.

Gelijkmaker

KIOS maakte direct de gelijkmaker en dat was belangrijk. De scores gingen om en om. De thuisploeg voelde weer de kracht en voelde tegelijkertijd deze weg dwalen bij de gasten. Met 17-17 en 18-18 was het nog gelijk, maar daarna kon KIOS weglopen naar een 21-18 tussenstand. Martijn Ziel raakte geblesseerd en werd vervangen door afwisselend Rogier Nijdam en Henk-Mart van der Wal. Laatst genoemde maakte nog een doelpunten waardoor KIOS deze lastige ontmoeting met 26-24 afsloot.

Volgende week zaterdag in Dronten, om half 8 staat de ontmoeting met ASVD op het programma. Bij winst komt KIOS langszij en gaan we nog een hele interessante slotfase in van het seizoen. Scores: Ernst Kuik 6x, Daniek v.d. Wal en Luco Zantinge 4x, Ramon Karten en Janita Zantinge beide 3x, Marlissa Noord, Janneke de Lange beide 2x, Henk-Mart v.d. Wal en Martijn Ziel beide 1x

Zuidwolde

Na een korte vakantie van twee weken hervatte de competitie zich weer voor de roodzwarten uit Zuidwolde. Het trad aan tegen Dindoa uit Ermelo. De heenwedstrijd werd met ruime cijfers verloren, 32-19. Maar voorafgaand aan deze wedstrijd had Dindoa 8 punten weten binnen te halen en ZKC’19 6 punten. Op papier leek het dus haalbaar te zijn om punten te pakken. Helemaal gezien de flow van de K.J. Van Dijk formatie die zij afgelopen wedstrijden hadden. Echter bleek deze avond Dindoa een maatje te groot voor de jonge ploeg.

De wedstrijd begon meteen met een mooie doorloopbal van Melissa Rijstenberg. Deze goal werd meteen gevolgd door een doelpunt van Dindoa. Bij een stand van 2-4 wist Dindoa een poosje een gat van 2 te behouden. Echter lukte het Zkc’19 het gat weer te dichten, 7-7. Helaas kon Zkc’19 niet bijblijven en kon Dindoa uitlopen tot 8-11, dit was tevens de ruststand.

Gevochten

In de rust werd gezegd dat er gevochten moest blijven worden. Dindoa was fysiek sterk en ook Zkc’19 moest er voor zorgen duels te gaan winnen. Een verschil van 3 kon zeker nog rechtgezet worden.

Het was helaas Dindoa die sterker de kleedkamer uitkwam, het gat van 3 werd vergroot naar 6. De scheidsrechter liet fysiek veel toe waardoor de gemoederen soms hoog opliepen. Er werd veel gewisseld aan de kant van Zkc’19, helaas konden deze wissels het gat niet meer dichten en werd de wedstrijd verloren met 17-25.

Zkc’19 neemt deze wedstrijd weer mee naar de volgende, welke aanstaande zondag gespeeld wordt in Rottevalle tegen Wêz Handich. Deze ploeg bezit ook 6 punten. De wedstrijd tegen Wêz Handich zal een belangrijke zijn met betrekking tot rechtstreekse handhaving dus kom allen de ploeg aanmoedigen.

Doelpuntenmakers: Tom Rijstenberg vijfmaal, Kristian Krikken driemaal, Elske Oord driemaal, Melissa Rijstenberg driemaal, Marlieke Krikken, Anouk Spijker en Lina IJmker eenmaal