Vmbo’ers uit regio presenteren monumenten bij Vakkanjers

Vakkanjers.
Vakkanjers.
Foto: Eigen foto

Hoogeveen/Zwolle – Leerlingen van twintig vmbo-scholen uit de regio Drenthe, Overijssel, Groningen en Friesland, waaronder die uit Hoogeveen, strijden op maandag 4 maart bij het Deltion College in Zwolle om een plek in de finale van Vakkanjers. In de regiofinale presenteren de teams hun ideeën voor een monument, in opdracht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De beste teams gaan door naar Vakkanjers LIVE, de landelijke finale in Utrecht.

Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De challenge ‘vrijheid in beweging’ daagt de teams uit hun kijk op vrijheid te verbeelden in een monument van nu. Een moNUment dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie.
“We zijn erg benieuwd naar de creativiteit, frisse blik en technische skills van de teams. We rekenen op bijzondere moNUmenten die vrijheid vanuit een heel andere invalshoek benaderen” aldus Jan van Kooten, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op donderdag 13 juni in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de uitvindingen en monumenten van de Vakkanjers? Kijk op www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers. Uit de regio doen mee Greijdanus College, Zwolle; Roelof Van Echten College, Hoogeveen; SG De Nieuwe Veste, Hardenberg; Talentstad Beroepscollege, Zwolle en Hondsrug College, Emmen.

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen