Vrouwen van Nu in Ruinen huldigen jubilarissen

Van links naar rechts Annie Hekman, Margje Schenkel, Evie Smit en Tina Nijstad.
Van links naar rechts Annie Hekman, Margje Schenkel, Evie Smit en Tina Nijstad.
Foto: Grietje Slagter

Ruinen – De afdeling Ruinen van de Vrouwen van Nu kon tijdens haar jaarvergadering van 20 februari zes jubilarissen huldigen. Annie Hekman is al  60 jaar lid, Margje Schenkel en Evie Smit zijn 50 jaar lid, terwijl Tina Nijstad 40 jaar lid is. Deze jubilarissen kregen een kristallen schaal of vaas met inscriptie met het logo van de Vrouwen van Nu opgemaakt met een mooi bloemstuk.

Het jaar 2019 is het eerste jaar dat ook leden met een (aaneengesloten) 25-jarig lidmaatschap in de bloemetjes worden gezet. Belangrijke drijfveer voor deze keuze is dat jubilea van 40 tot en met 60 jaar steeds minder zullen voorkomen. Vrouwen worden later lid van de vereniging. Dit jaar waren Niesje Luten en Jannie Smink 25 jaar lid. Zo kwam het dat ook zij verrast werden met een prachtig boeket. Voorzitter Janny Feenstra feliciteerde alle jubilarissen en had voor ieder een persoonlijk woord. Alle dames kregen ook een prachtige oorkonde, gemaakt door Femmie Oosterhuis.

Niesje Luten 25 jaar lid

Herbergiersformule

Na de pauze heette de voorzitster Bert Boer welkom. Hij kwam vertellen over de Herbergierformule: ‘Buitengewoon gewoon. Waar leven nog leven is.’ Boer hield zijn presentatie in het Drents, wat voor een bijzondere sfeer zorgde. Samen met zijn partner Albert Kwakman is hij inwonend zorgondernemer van de Herbergier in Oldeberkoop.

De Herbergier is een woon- en leefgemeenschap voor mensen met geheugenproblemen (Alzheimer, vasculaire dementie of Parkinson). Een soort kleine zorginstelling met veel personeel. Er zijn geen gesloten afdelingen. In de voormalige Landbouwschool in Oldeberkoop wonen17 mensen tussen de 71 en 97 jaar.  De Herbergier wil leukere en betere bijzonder gewone zorg bieden. Zorg is belangrijk maar het welzijn van de mensen staat voorop.

Na de tweede pauze liet Bert Boer een groot aantal foto’s en enkele filmpjes zien. Zo kregen we een goede indruk van het dagelijks leven in de Herbergier. Het was een zeer boeiende avond.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen