Infoavond over sportief en gezond bezig zijn

Gezond bezig bij Atlas Sport
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Bloemberg – Iedereen weet het: een gezonde leefstijl draagt bij aan je gezondheid. Je moet genoeg bewegen en gezond eten. Maar wanneer ben je goed bezig? Atlas Sport organiseert op donderdag 14 maart een informatieavond met drie sprekers over zuurstof, bewegen, eten en gezond ouder worden.
De avond begint om 20.00 uur in Restaurant Poortman, Bloemberg 5 in Veeningen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Jos Horsch is longarts. Hij gaat in op de vraag: Hoe doet je lichaam dat eigenlijk; zuurstof inzetten voor verbranding van je voedingsstoffen? En waarin zit bijvoorbeeld het positieve effect van een hoogtestage? Henk-Jan Dolsma, trainer en leefstijlcoach bij Boemerang, gaat in op de vraag of je je meer bewust kunt worden van je keuzes op gebied van voeding en beweging. Op het gebied van je gezondheid maak je veel keuzes, bewust of onbewust. Wat helpt je om gezond te blijven en om de prestaties te leveren die je jezelf ten doel stelt?
Fysiotherapeut Dick Teunis richt zich op gezond ouder worden. Een gezonde leefstijl is de sleutel tot gezond ouder worden. En stel nou dat je al gezond eet en veel beweegt? Hoe ga je dan om met het feit dat je lichaam iets minder aankan? Hoe voorkom je blessures en kun je toch zo fanatiek blijven sporten als je altijd deed?

Een avond voor iedereen die meer wil weten over hoe je lichaam werkt en hoe je kunt werken aan een gezonde leefstijl. Natuurlijk is er volop gelegenheid om in gesprek te gaan en je vragen te stellen.

Aanmelden hoeft niet per se maar mag via [email protected]. Voor info, check ook www.atlassport.nl/14maart

Reacties