Horeca-echtpaar Van Spil 60 jaar getrouwd

Thijs en Co van Spil.
Thijs en Co van Spil.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – Met een feestje bij De Molenhoeve in Echten vierden Thijs en Co van Spil uit Ruinerwold maandag hun 60-jarig huwelijksjubileum. Het echtpaar van 82 jaar geniet in de wijde regio grote bekendheid doordat ze verschillende horecagelegenheden hebben bestierd. Dat begon in Rogat, later in de Wijk en uiteindelijk in Ruinerwold, waar zoon Rudolf van Spil nog steeds het bekende etablissement aan Dijkhuizen runt.

Ze kennen elkaar al een heel leven lang. ‘We woonden allebei in de Oosterboer bij Meppel, Co aan de Kralooweg en ik aan de Binnenweg. We gingen ook naar dezelfde lagere school aan de Oosterboerweg, met meester De Boer’, vertelt Thijs. Dat gebouw wordt nog steeds gebruikt, maar dan wel als verenigingsgebouw door het Meppeler mannenkoor. Och kennen ze elkaar niet van de lagere school, want Thijs ging met zijn ouders enige aren naar Zuid-Holland. Pas nadat ze toch weer terugverhuisd waren naar dit gebied, kwamen Thijs en Co elkaar pas echt goed tegen en sloeg de vlam over.

In 1956 kreeg het stel verkering, drie jaar later konden ze ineens een huis krijgen via Sent Waninge, toen de werkgever van Thijs. Er werden nieuwe woningen op Rogat gebouwd, aan het kanaal, en dat betekende dat Thijs en Co gingen trouwen, al zat dat helemaal niet in de planning. ‘Ongetrouwd samenwonen was er toen niet bij’, geeft hij aan. Na Rogat (twee cafés) hadden ze cafés in de Wijk en Ruinerwold. Ze kregen drie zoons en hebben één kleinzoon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen