Stiftkunstenaar Daniël Sloots pimpt kinderwagen

Daniël en Marianne met de kinderwagen.
Daniël en Marianne met de kinderwagen.
Foto: Artizzl Media

Echten – Het Kinderwagenmusem van Marianne en Melle Elsinga in Echten heeft er een nieuw pronkstuk bij: een door de Hoogeveense stiftkunstenaar Daniël Sloots gepimpte ouderwetse kinderwagen. Het is een opvallende wagen, die in de sfeer van het aloude Volkswagenbusje T1 is gemaakt.

De 26-jarige Daniël timmert nadrukkelijk aan de weg als kunstenaar, iets wat hij er bij doet naast zijn werk bij cateraar Van Regteren in Hoogeveen. Hij kreeg bekendheid door een televisie-uitzending van Staatsloterij Puur Geluk, waar hij drie jaar geleden een oude VW Kever kreeg om te pimpen. Daniël werkt louter met speciale stiften op verfbasis en pimpt alles wat los en vast zit. Eerst vooral zwart-wit, maar de kleur komt er steeds meer bij. Hij mag graag naar kringloopwinkels gaan, om van die afgedankte witte dierenbeeldjes te kopen, die hij dan weer kan pimpen met zijn stiften. Hij werkt ook in opdracht en heeft al meerdere wc-brillen van mooie kunst voorzien. ‘Maar geen gebruikte wc-brillen, daar begin ik niet aan’, trekt hij een vies gezicht.

Tussendoor

Daniël Sloots (ds-designer) pimpte al meerdere auto’s, maar die kever, dat is er nog niet van gekomen. Er komt steeds van alles tussendoor. ‘Als ik iets zie, dan ga ik er helemaal voor’, zegt hij daarover. Zo kwam hij ook deze kinderwagen tegen bij Het Goed in Hoogeveen. ‘Ik had al direct in mijn hoofd zitten hoe die moest worden.’ Toen de Hoogevener las van het Kinderwagenmuseum in Echten, nam hij snel contact op met Marianne. Die was uiteraard in haar nopjes met de mogelijkheid om de wagen in bruikleen in het museum te zetten. ‘Ik hou van samenwerking, zo krijgt Daniël ook meer bekendheid en wij hebben een mooie publiekstrekker’, meent Marianne.

Het Kinderwagenmuseum, voluit Nostalgische Kinder- en Poppenwagens geheten,  is weer geopend sinds zaterdag. Op dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 16.30 uur en op afspraak.

Info: www.nostalgischekinder-enpoppenwagens.nl en http://www.facebook.com/ds-designer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen