Vrijwilligers werken hard aan nieuwe ATB-route

Ruinen – Met de aanleg van de ATB route in de Boswachterij Ruinen was al enige weken geleden begonnen, maar vrijdagmiddag werd er toch nog even een officieel tintje aan gegeven. Gedeputeerde Henk Brink en wethouder Jan van ’t Zand kwamen naar het bos aan de Ruinenseweg en zagen met eigen ogen hoe hard de vrijwilligers van WTC Ruinen al gewerkt hebben.

Een aantal van die vrijwilligers was ook aanwezig en kond zo met gepaste trots de eerste honderden meters singletrack showen. Nu al een aanwinst voor de liefhebbers van mountainbiken en een win-winsituatie, zo bleek ook. ‘Deze route dient alle belangen’, wist voorzitter Aaldert Hooijer van de initiatiefnemende vereniging WTC Ruinen. ‘De provincie heeft de wens uitgesproken meer fietsroutes aan te willen leggen om Drenthe als fietsprovincie op de kaart te zetten, de gemeente ziet in deze route een verdere verbetering van de recreatieve ontwikkelingen, WTC Ruinen krijgt er een prachtige trainingslocatie bij en de natuurbeheerders zijn ook blij, want zij hebben behoefte aan zonering. Als er hier een spannende route ligt, gaan de fietsers niet elders wildfietsen.’

Vrijwilligers

Hooijer zag dat vanuit zijn eigen vereniging, maar ook vanuit het dorp Ruinen zelf vele vrijwilligers aan het werk wilden gaan. ‘We hebben er al dertig en mensen melden zich zelf, net als bedrijven.’ Hij vertelde de heren Brink en Van ’t Zand dat ze een deel van een kombocht aan mochten leggen. na de toespraken liep het hele gezelschap het eerste deel van de route, met een aantal mooie en uitdagende bochten en hoogteverschillen. Het gaat om fase 1, het deel in de Boswachterij Ruinen. De aanleg van fase 2 begint naar verwachting in het najaar en die gaat van Ruinen naar het Dwingelderveld. In totaal gaat het om 18 kilometer tracks die de vrijwilligers zelf aanleggen. Omdat deze trajecten aansluiten op bestaande routes, ontstaat een mooie verbinding van Zuidwolde naar het Dwingelderveld. Uiteindelijk, zo is het idee, moeten de mtb’ers helemaal door kunnen fietsen naar de VAMberg.

Reacties