Twee aanhoudingen in moordzaak Yasmeen

Foto: MJ Jonkers

Aanhoudingen

De politie heeft maandag twee nieuwe aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de dood van de 25-jarige Rotterdamse Yasmeen Dad. Beide nieuwe verdachten zijn mannen van 22 jaar uit Rotterdam.

Vermist

Yasmeen werd sinds eind januari vermist, na een grootscheepse zoekactie werd haar ontzielde lichaam half februari gevonden in de bossen van het Drentse Ruinen. Yasmeens echtgenoot Adeel K. werd direct hierna aangehouden en zit nog altijd vast.

Onderzoek

In het kader van het onderzoek werd gekeken naar mobiele telefoons die zowel digitale hebben achtergelaten bij de woning van Yasmeen en bij de vindplaats in Ruinen. Hieruit blijkt dat de twee op 25 januari, de dag van Yasmeens verdwijning, vermoedelijk in Ruinen zijn geweest. Dit was, in combinatie met andere informatie uit het onderzoek, genoeg reden om de twee maandagochtend vroeg aan te houden. Hierbij zijn ook twee woningen en een garage doorzocht.

Adeel K. moet donderdag voor het eerst voor de rechtbank van Rotterdam verschijnen. De zaak zal dan nog niet inhoudelijk worden behandeld. Het onderzoek naar de gebeurtenissen rondom de vermissing en dood van Yasmeen wordt voortgezet.

pakistaanse vrouwen

Bron: Hart van Nederland