Gouden insigne met briljant voor organiste Ali Zwikker

Vader en dochter op het orgel
Vader en dochter op het orgel
Foto: Kerk Blijdenstein

Ruinerwold – De 85-jarige Ali Zwikker uit Meppel werd vanmorgen in de kerk van Blijdenstein in het zonnetje gezet omdat ze al 55 jaar organiste is voor deze protestantse gemeente. Uit handen van Klaas Rooze ontving ze een insigne in goud met briljant. Dat speldje werd haar toegekend door de vereniging van Kerkrentmeesterlijk Beheer Nederland.

Het komt niet zo vaak voor dat iemand een dergelijk insigne krijgt. Ali Zwikker kreeg deze overigens niet alleen vanwege haar jarenlange inzet als vaste organist, maar ook door haar betrokkenheid bij het kerkelijk werk op Ruinerwold.

Negentig jaar

Het bijzondere aan het verhaal is dat Ali Zwikker in 1964 haar eigen vader opvolgde als organist. Samen met haar vader hebben ze nu de negentig jaar volgemaakt op het mooie Van Oeckelen-orgel van de hervormde kerk te Blijdenstein. Dubbel uniek dus.

De jubilaris is pas de vierde vaste organist in de kerk sinds 1872. Haar voorgangers waren meester Snijder (van 1872 tot 1903), meester Hunze (van 1903 tot 1931), J.W. Schiphorst (1931-1964) en Ali Zwikker-Schiphorst (1964-heden).

Ze is ook nog lid van de commissie Eredienst en was betrokken bij het werk van de Zondagsschool. Samen met haar man en zoon zijn ze nog druk met het bedrijf (Zwikker beton  in Meppel).

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen