Oosteinde weer blij met tonnen oud ijzer

Een social sofa is een goed doel in Oosteinde.
Een social sofa is een goed doel in Oosteinde.
Foto: Artizzl media / Peter Nefkens

Oosteinde – De actie om oud ijzer in te zamelen heeft zaterdag in Oosteinde liefst 14 ton opgebracht. Dat wordt dan weer weggebracht door de vrijwilligers van de Buurtvereniging Oosteinde en in geld omgezet. Dat geld wordt weer geïnvesteerd in het dorp.

Het begint bijna traditie te worden op de derde zaterdag in februari in Oosteinde: de oud ijzer actie.

In 2017 ontstaan voor een gedeelte van de financiering voor het kunstgrasveld. Dat ligt er nu en wordt volop gebruik door de jeugd. De organisatie zag dat mensen blij waren dat ze eens per jaar de spullen in konden leveren. Daarop werd besloten deze actie jaarlijks te houden.

Naast oud ijzer kunnen ook elektrische apparaten ingeleverd worden, zoals koelkasten, diepvriezers, tv’s, gereedschappen en dergelijke, alles dus waar een stekker aan zit. Deze apparaten worden vervolgens weer ingeleverd bij de Kringloopwinkel in Ruinerwold, die een officieel Recycle punt is.

Goede doelen

Met het geld dat verdiend wordt, worden goede doelen in Oosteinde gesteund. Zo gaat er geld naar de school, de speeltuinvereniging en de Vrouwen van Nu. Wanneer er verenigingen, organisaties of privépersonen zijn die iets willen organiseren wat in het belang van Oosteinde is, dan kan een aanvraag worden ingediend bij de Belangenvereniging. Deze vereniging beoordeelt of zij dan bij wil dragen aan de kosten voor dat initiatief.

Zaterdag werd 14 ton oud ijzer opgehaald en zijn er zo’n 10 aanhangers naar het Recycle punt gebracht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen