Technische talenten Alfa College bouwen monument

Vakkanjers Alfa College.
Foto: Alfa College

Hoogeveen – Techniekstudenten van het Alfa College uit Hoogeveen gaan vanaf komende week aan de slag met een opdracht voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De komende maanden bouwen de technische talenten als deelnemer aan Vakkanjers een modulaire monumentale installatie. De kick-off voor de teams is op woensdag 13 februari bij Kontakt der Kontinenten in Soesterberg. 
Vakkanjers is een programma waarin vmbo’ers en mbo’ers hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar is dat het Nationaal Comité 4 en 5 mei. In de challenge ‘vrijheid in beweging’ vragen we de teams hun kijk op vrijheid te verbeelden naar een monument van nu. Een moNument dat vrijheid een compleet nieuwe dimensie geeft. Bijvoorbeeld met licht, interactie en energie. 

MoNUment

De teams bouwen een eigen moNUment dat verbonden met andere ontwerpen tot één groot monument kan uitgroeien, waaraan elk jaar nieuwe elementen kunnen worden toegevoegd. Ontwerpeisen van de opdracht zijn naast de modulaire opzet onder meer gebruik van circulaire materialen en robuustheid. 
De teams met de beste ideeën plaatsen zich voor de landelijke finale: Vakkanjers LIVE op 13 juni in de Werkspoorkathedraal. Hier pitchen ze hun prototypes voor publiek en jury. Benieuwd naar de uitvindingen en monumenten van de Vakkanjers? Kijk op 
www.vakkanjers.nl of www.youtube.com/vakkanjers.   
Teams van deze scholen en bedrijven gaan aan de slag voor het Nationaal Comité 4 en 5 mei: 
AAE B.V., Helmond (Noord-Brabant), Summa College, Eindhoven (Noord-Brabant), ROC Aventus, Apeldoorn (Gelderland), Regio College, Zaandam (Noord-Holland), ROC Mondriaan, Delft (Zuid-Holland), Deltion College, Zwolle (Overijssel), Alfa College, Hoogeveen (Drenthe) en Scalda Techniek en Design, Vlissingen (Zeeland)

Over Vakkanjers

Vakkanjers is een initiatief van de technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden van het vmbo en mbo hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.

Reacties