Voorlichtichtingsbijeenkomst E-Bike in Ruinerwold

Massaal op fietse naar het werk.
Massaal op fietse naar het werk.
Foto: Foto organisatie

Ruinerwold – In sporthal De Buddinggehof in Ruinerwold vindt dinsdag 12 februari een gratis E-bike voorlichting plaats. Tijdens deze ochtend komen aanwezigen meer te weten over het veilig gebruik van de E-bike en gaan ze zelf oefenen om veilig op de E-bike op weg te gaan.

Steeds meer fietsende senioren hebben een E-bike, de fiets met elektrische trapondersteuning. De E-bike is een gemakkelijk vervoersmiddel, maar gaat iedereen er wel veilig mee om? Het overkomt iedereen wel eens in het verkeer dat we denken, het ging maar net goed! Een fietsdocent en een beweegdocent komen deze ochtend hierover vertellen.

Het programma begint om 9.30 uur met een presentatie ‘Ga veilig op weg met de E-bike’. Na de pauze is er een presentatie ‘veilig in het verkeer; opfrissen van de verkeerskennis’ en om 11.00 uur kan iedereen op de eigen fiets of E-bike onderdelen oefenen om veilig op de E-bike op weg te gaan.

Wie wil deelnemen, moet zich aanmelden bij Gerdo van Dalen, sportfunctionaris van gemeente De Wolden via telefoonnummer 06-52580764 of e-mail: [email protected].
Deze ochtend wordt mogelijk gemaakt door Edubike en gemeente De Wolden.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen