NK Grasmaaierrace 2015

https://youtu.be/8k5B_mIJrVc

Op hoge snelheid scheuren de opgevoerde gazonmaaiers voorbij. Modder spat op als ze, koud de bocht uit, meteen weer een flinke dot gas geven om op het rechte eind de tegenstanders voor te blijven of in te lopen.

DSCF0138

De coureurs zijn van alle leeftijden, de grasmaaiers ingedeeld in verschillende vermogensklassen. Het parcours is uitgezet achter de winkel van de firma Kuiper in Koekange. De regen valt gestaag neer, maar dat  kan de goed ingepakte coureurs niet deren.

DSCF0109 (Small)

Naast de wedstrijdbaan is het rennerskwartier waar druk gesleuteld en schoongemaakt wordt. Nog even testen en dan de baan weer op. Het is niet zo maar een wedstrijd, we hebben het hier over het Nederlands Kampioenschap. Tijdens de race is goed te zien dat veel coureurs al heel wat ervaring met deze vorm van racerij hebben. Er wordt op hoge snelheid gereden, er worden risico’s genomen en er wordt fel, heel fel gestreden om de winst.

DSCF0158 (Small) DSCF0112 (Small)  DSCF0127 (Small)   DSCF0132 (Small)

DSCF0155 (Small)                                                                                                   DSCF0167 (Small)

Reacties