Bijzondere ABBA-tribute in De Alke

Foto: Eigen foto

Alteveer – Het dorpshuis van Alteveer-Kerkenveld is op zaterdag 9 februari het toneel van een heel bijzonder concert. Dan komt namelijk een hoog aangeschreven ABBA tributeband spelen in De Alke. Deze ABBA-Tribute begint om 21.00 uur, de zaal is al een uur eerder geopend.

Voor beheerder Jelle Wunnink is dit een van de in het oog springende activiteiten die in het dorpshuis plaats gaan vinden dit jaar. Wunnink heeft net het stokje als beheerder overgenomen en dit concert stond al gepland. ‘Toch wel bijzonder dat dit in De Alke kan’, zegt Wunnink hierover.

ABBA is een van de meest succesvolle bands ter wereld. Het Zweedse kwartet wordt door een heel groot aantal mensen bejubeld, mensen die de muziek eerst liever oversloegen op de radio, gingen later ook om. ABBA-Tribute laat de muziek van toen helemaal herleven en benadert de Zweedse sfeer wel heel erg dicht. Natuurlijk komen de klassiekers langs, zoals Dancing Queen, Waterloo, Mamma Mia, The Winner takes it All en Voulez Vouz.

Herkenning

Deze tributeband werd opgericht in 2013 en bestaat uit zes muzikanten, die een gelaagde avond garanderen. Het wordt volgens de band zelf een feest der herkenning. Behalve de muziek neemt de band ook een gelikte licht- en geluidsinstallatie mee, zodat de speciale sfeer uit de jaren zeventig en tachtig wordt opgeroepen in De Alke. Deze band wordt door een legertje journalisten tot de beste ABBA-tributes ter wereld gerekend.

Tickets kosten € 15,00 per stuk en de voorverkoopadressen zijn behalve dorpshuis de Alke in Alteveer ook Spijkerman in Zuidwolde, Snackbar Karst, de Weide 23 Hoogeveen, Tabakshop Koopman in de Nije Nering Hoogeveen, Primera de Haan, winkelcentrum Grote Beer Hoogeveen en The Read Shop (voorheen Bruna) in Dedemsvaart. Eventueel kunnen de tickets gereserveerd worden via email adres: [email protected]

Reacties