Fotoserie: De Morgenstond viert feest met Love Boat

Koekange – Het maken van een cruise is tegenwoordig helemaal in. Hoe het daar aan boord aan toegaat, beschreef Herman van der A in zijn revue ‘Love boat’.  De acht spelers van Rederijkerskamer De Morgenstond in Koekange namen het stuk in zich op en brachten drie voorstellingen. Het was voor de 125-jarige toneelvereniging dus een feestje en dat werd met het zelfde kleine clubje spelers/leden uitgevoerd. ‘Ja, we mogen er best wat spelers bij hebben’, wordt voorafgaand aan de laatste voorstelling, zaterdagavond, geroepen in de kleedkamer.

Vers bloed hebben ze nodig in Koekange en wie die avond de zaal in heeft gekeken, zag daar een grote schare jongelui zitten. Daar zouden toch wel een paar toneelspelers bij zitten, zoals ze in Ansen en Ruinerwold ook jongelui op de planken hebben staan? Maar misschien kwamen die jongeren vooral voor het regenboogstel Ronnie en Bonnie, mooi gespeeld door Bernold Zantinge en Bertro Heuvelman.

Decorbouwer

De revue werd goed ontvangen door het publiek, dat elf losse aktes kreeg voorgeschoteld. Met routinier Wim Rutten als kapitein, Erik Bouwer als matroos, decorbouwer en souffleur, Marije Keuning als Jantina, Erna van Butzelaar als Grietina (allebei uit Tweede Exloërmond wat vooral bij Marije goed te horen was), Jeanet Oetsen als Tante Annie, Bernard Huitink als haar neef Geertman (bang voor water, dus steeds met zwemband om), Bernold Zantinge als Ronnie en Bertro Heuvelman als Bonnie. De laatste twee waren een homostel en in het bezit van twee hondjes – Rikky en Flikky, wat tot veel hilariteit in de zaal leidde.

Ja, en dan de sketches, waarin Geertman eigenlijk wel eens verkering wil en de zucht naar liefde ervan afdruipt. Mooie avond dus in Koekange.

Reacties