BuurtAED-actie in Dingspel Zuidwolde van start

Steeds meer AED's, maar wie kan ermee werken?
Foto: Frits Muhring

Zuidwolde – In de buurt Dingspel in Zuidwolde start een actie om geld op te halen voor een AED in de buurt. Via het platform BuurtAED.nl van de Hartstichting kunnen buurtbewoners geld ophalen om zo samen een levensreddende AED te kopen.

De actie vind je hier: http://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-dingspel-7921-zuidwolde/doneren.

Initiatiefnemer van de actie is Henk Vrielink. ‘Nadat ik bij Livis (met dank aan Univé verzekeringen) een EHBO cursus had gevolgd en succesvol beëindigd, realiseerde ik mij dat een AED in de buurt van levensbelang kan zijn en daarom heb ik een actie gestart om te komen tot de aanschaf van een [of meerdere] AED. Ik zou de mensen willen oproepen om te doneren opdat ook deze actie tot een positief einde wordt gebracht.’

Hartstilstand

Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. De kans op overleven is het grootst als binnen 6 minuten gestart wordt met reanimeren met een AED. Het lukt de ambulance meestal niet om binnen die tijd aanwezig te zijn bij het slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt een AED aanwezig is.

Om van heel Nederland zo’n ‘6-minutenzone’ te maken zijn 30.000 AED’s nodig die dag en nacht beschikbaar zijn en zijn aangemeld bij oproepsysteem HartslagNu. Op dit moment zijn in Nederland 15.000 AED’s aangemeld bij het oproepsysteem, waarvan er 10.000 dag en nacht beschikbaar zijn. Deze BuurtAED-actie draagt bij aan het realiseren van deze landelijke 6-minutenzone.

Lees meer en zie wat jij kunt doen op http://www.buurtaed.nl

Reacties