Fotoserie: Sterke vrouwen bijeen in de Wijk

De Wijk – Oud-inwoonster van de Wijk Froukje Idema komt wel vaker even terug naar haar oude dorp, maar zaterdagmorgen mocht ze in De Havezate ruim honderd vrouwen toespreken. Ze  was daar als ‘sterke vrouw’, het thema van het symposium van vrouwennetwerk Land van de Reest. Idema liet haar gehoor weten dat er veel onzichtbare sterke vrouwen zijn, die best wat meer gewaardeerd mogen worden.

Het Vrouwennetwerk had er een uitgebreid programma van gemaakt van tal van leerzame workshops. Ineke Wikkerink bracht haar ‘klasje’ veel kennis bij van tijd- en energiemanagement, Cora Hoorn ging bezig met de kracht van verhalen en uitspraken. Er waren een oma, dochter en kleindochter die spraken over de sterke punten uit hun familie, Gonda Lier leidde een forum met vier vrouwen die een eigen bedrijf hebben. Dan was er tenslotte ook een presentatie van vrouwen in de sport en de fotografie. Olympisch kampioen rolstoeltennis Korie Homan, wielrenner Eva Jonkers en filmmaker Anke Teunissen.

De aanwezige dames kregen twee activiteitenrondes voor de kiezen, een heerlijke lunch en een feestelijke afsluiting, waarna de organisatie tevreden terug kon kijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen