Fotoserie: Ondernemersbeurs Ruinerwold staat als een huis

Ruinerwold – De achtste Ondernemersbeurs van Ruinerwold Onderneemt is gisteravond geopend. In een grote hal van Loonbedrijf Vos aan de Wolddijk hebben veertig ondernemers een groot aantal stands ingericht om zich te presenteren aan de bezoekers. Trainer Henk de Jong van De Graafschap was erbij om de opening luister bij te zetten met zijn verhalen.

De ambiance waarin de beurs werd geopend, sprak De Jong heel erg aan. Gemoedelijk, een aangeveegde hal tussen de grote machines en een publiek dat zelf in grote mate de voorkeur gaf aan een trui. De instelling van aanpakken  is goed terug te zien op de beursvloer. Keurig ingerichte stands, een grote variatie aan deelnemers en een puik horecaplein, waar de horecaondernemers van het dorp de handen ineen hebben geslagen.

Voorzitter René Burgwal van Ruinerwold onderneemt verrichtte de aftrap, maar gaf het woord vlot door aan Albert Timmerman. Hij is wederom de gastheer van deze vijfjaarlijkse beurs en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn bedrijf even in de picture te zetten.

Luis Suarez

Henk de Jong ging met zijn journalistieke aangever door zijn trainerscarrière, een verhaal doorspekt met humor en waar toeval en geluk vaak boven komen drijven. Het winnen van een ton in de Staatsloterij bijvoorbeeld, maar aan de andere kant het gemak waarmee hij het bedrag ook weer opmaakte, onder meer door een verkeerde inschatting bij de handel in oude Porsches. Het ging verder over Luis Suarez, Louis van Gaal, Fritz Korbach, Dwight Lodeweges en Hans Nijland. Het publiek vond de verhalen prachtig.

Op de beurs zelf is een grote variatie aan ondernemers te vinden. Bijna allemaal uit eigen dorp, van kappers tot autohandelaars, van de droge worst van Koetsier tot de kaas van de melkveehouders. De chocomelk-truck bij de Coop-stand was populair. Buiten was het koud, binnen werd warme choco met goede slagroom geserveerd. Mooi ook de samenwerking van de stichting Historie Ruinerwold, de Karstenhoeve, De Oldtimerdag en Tourist Info De Wolden in een stand waar de gerestaureerde arrenslee de aandacht opeist.

De Ondernemersbeurs is vrijdag nog geopend van 13.00 tot 21.30 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Reacties