Even een ‘BREAK’ voor kinderen in De Wolden

Foto: WdW

Zuidwolde – In De Wolden zijn (nog) steeds kinderen die opgroeien in een gezin waarin de financiële situatie niet altijd makkelijk is. Dit kan voor ouders en kinderen zorgen voor stress, maar ook voor schaamte en een stuk onbegrip van de omgeving. Gelukkig is er al veel geregeld om deze gezinnen te ondersteunen, alleen is dit vaak op materieel vlak.

Sinds deze maand is vanuit Welzijn De Wolden een nieuw project gestart, genaamd BREAK. ‘Met dit project willen wij kinderen uit deze gezinnen helpen een stukje extra te kunnen ontspannen. Samen met andere kinderen zorgen we voor een gezellige dag, een leuk uitje, even vergeten wat er thuis allemaal speelt. Mee kunnen praten op het schoolplein over die ene nieuwe attractie, een keer naar een voetbalwedstrijd, een beautydag maar ook gewoon even een BREAK en dubbel genieten van een vrije middag’, aldus de dames van Welzijn.

Plopsaland

Het programma wordt samengesteld op basis van de wensen van de kinderen en zoveel mogelijk passend bij de leeftijdsgroep. ‘Daarom organiseren we niet voor één groep activiteiten, maar kijken we naar wat past bij welke leeftijd. Je hoeft dus niet als 16-jarige mee naar een kinderfilm of naar Plopsaland, en als 8-jarig meisje hoef je niet per se naar een beautydag als je liever naar een voetbalwedstrijd gaat.’

Wie in de leeftijd is van 6 tot en met 21 jaar en zich in dit verhaal herkent, kan een bericht sturen naar Aïsha en/of Dieuwertje, via de site www.welzijndewolden.nl, via facebook: buurtwerker Dieuwertje of via 0528-37 86 86.

Reacties