Jan en Ronkje Hut zijn 65 jaar getrouwd

Jan en Ronkje met de burgemeester.
Jan en Ronkje met de burgemeester.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinen – Groot feest vandaag in Ruinen. Jan en Ronkje Hut bereikten een mijlpaal, want het stel is inmiddels 65 jaar in de echt verbonden. Reden genoeg voor een feestje met bloemen, want die  werden volop gestuurd naar de Esweg. Burgemeester Roger de Groot kwam ze persoonlijk brengen.

Ze trouwden jong, want Jan is nu 84 en Ronkje een jaar jonger. Jan is een echte Ruuner, zijn vrouw is geboren in Lhee bij Dwingeloo. Het was daar ook dat ze elkaar leerden kennen. Jan werkte bij een boer en Ronkje kwam langs om melkmonsters te nemen. Toen er op een gegeven moment geluncht moest worden, werden de twee jongeren naast elkaar gezet dat had de boerin al direct goed gezien. Er volgden dansavonden waar de vlam alleen maar verder aanwakkerde.

Jan werkte altijd in de bouw en was ook uitvaartverzorger in de regio Zuidwest-Drenthe en Noordwest-Overijssel. Op zijn veertiende had hij al een baantje, uiteindelijk stopte het betaalde werkzame leven pas op 63-jarige leeftijd. Ronkje werkte zeker een kwart eeuw in de thuiszorg en zorgde eigenlijk altijd al voor mensen.

Koersballen

Het stel zit niet bepaald stil, want naast het koersballen en in de zomer jeu-de-boules op de Torenakker, schenken ze iedere maandagmorgen nog koffie in dorpshuis ’t Neie Punt. Jan mag ook graag biljarten en vissen, daarnaast heeft hij nog een tuin van 150 vierkante meter vol groente, waar hij regelmatig te vinden is. Ze gaan er nog steeds op uit, omdat Jan met de auto overal heen rijdt. ‘Ik rij zelf niet, maar heb wel een rollator en een scootmobiel’, geeft Ronkje aan.

Ze hebben twee zoons en een dochter, zeven kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Het feest werd zondag al gevoerd bij Brinkzicht in Vledder; niet alleen eten en drinken, maar ze konden daar ook gezellig bowlen met de hele familie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen