Zonnebloem De Wolden staat voor druk jaar

Foto:

Koekange – Het was donderdag precies 70 jaar geleden dat de Nationale vereniging De Zonnebloem is opgericht. Al 70 jaar zetten vrijwilligers zich in voor mensen met een lichamelijke beperking. De afdeling De Wolden is ongeveer 15 jaar actief bezig met bezoekwerk en activiteiten. Van 17 tot 25 januari is de week van het bezoekwerk, hier wordt ook in De Wolden extra aandacht aan besteed. Voor het komende jaar is al een aantal activiteiten gepland, waaronder een filmmiddag, een zanggroep, een picknick, een boottocht, een spelletjesmiddag met zang en aan het eind van het jaar nog een bezoek aan een kerstmarkt. Met de buur-afdelingen is er goed contact, er worden ook gezamenlijk dingen georganiseerd.

Op 29 januari wordt gestart met een Nieuwjaarsbingo in de Schakel in Koekange. Er wordt bingo gespeeld door middel van een verhaal, maar er is ook tijd voor koffie of thee en een hapje en een drankje. Er zijn geen kosten aan verbonden en er zijn leuke prijsjes te winnen. Voor vervoer kan worden gezorgd.

Wie alleen thuis zit en/of vanwege lichamelijke beperkingen bijna de deur niet meer uit, dan is De Zonnebloem een uitkomst. Ook nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds welkom. Info: Lammie Boerman tel: 0522-452013 of e-mail: [email protected]

Reacties