Whattsapp Buurtpreventie krijgt vorm in Ruinerwold

Plaatsing van het eerste bordje.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

Ruinerwold – De Buurtpreventie via Whattsapp krijgt in Ruinerwold steeds meer vorm. Vrijdagmiddag werden bij de bebouwde komborden aan Haakswold en Dijkhuizen speciale bordjes geplaatst om passanten erop te attenderen dat in dit dorp burgers alert zijn op verdachte situaties.

In verschillende dorpen in De Wolden is al een vorm van Whattsapp Buurtpreventie actief, in Ruinerwold wordt de keten nu uitgebreid als preventiemiddel. Er zijn drie beheerders: Ronald Buld, Daniëlle Ems en Roëlja Petter. Het is hun bedoeling dat zoveel mogelijk inwoners worden toegevoegd aan de Whattsappgroep met de naam ‘Ruinerwold ‘Wees Alert.

Daniëlle Ems is voor Ruinerwold met Ronald Buld de kartrekker. Zij keek mee in Koekange, waar Christina Tijmens een groep heeft opgezet, die uitermate goed werkt. Het preventienetwerk wordt vol ondersteund door Dorpsbelangen Ruinerwold en wijkagent Tonnie Takens. ‘Burgers zijn onze oren en ogen en kunnen elkaar ook waarschuwen’, zegt Takens. ‘Als er maar iemand de politie belt.’ Dat moet wat hem betreft sowieso degene zijn die iets verdachts waarneemt. ‘Anders denken de groepsleden van elkaar dat ze de politie inseinen.’

Beheerders

In de ogen van Ems zou het mooi zijn als het hele dorp aansluit, wat voor haar betekent dat er in iedere straat wel iemand is die meedoet. Christine Tijmens weet dat het in veel dorpen goed loopt, maar ook dat niet alle dorpen aangesloten zijn bij het netwerk Buurtpreventie. Sommige dorpen houden het binnen de eigen grens, Tijmens denkt dat het goed is dat ook die aansluiting zoeken.

Omdat het om een preventie-appgroep gaat, komt de politie alleen in actie als een melding gedaan wordt via 112 (spoed) of 0900-8844. Woe aan de groep toegevoegd wil worden, kan een bericht sturen naar 06-57598985. Meer info over Whattsapp Buurtpreventie op https://wabp.nl/nl

 

Reacties